A munkavállalás formái

 

Mi a különbség a munkaerő-közvetítés és a munkaerő-kölcsönzés között?

 

Cégünk, a Spirit Partnership GmbH munkaerő-közvetítés vagy munkaerő-kölcsönzés keretében biztosítja a munkavállalókat partnerei részére. Mindig a munkaadó dönt arról, hogy melyik foglalkoztatási formát részesíti előnyben. Akár munkaerő-közvetítés, akár munkaerő-kölcsönzés keretében találunk munkát Önnek, a szolgáltatás mindkét esetben teljesen ingyenes.

Mindenképpen szükséges azonban tisztázni, hogy mi a lényegi különbség a két foglalkoztatási forma között.


Munkaerő-közvetítés:

Ha a munkaadó egy betöltendő állásra nem saját erőből, hanem közvetítő cég bevonásával keres munkavállalót, akkor munkaerő-közvetítésről beszélünk. A munkaadók általában azért veszik igénybe munkaerő-közvetítők segítségét, mert azok közvetlenebb kapcsolatban állnak a munkát keresőkkel. Munkaerő-közvetítő cég közbeiktatásával gyorsabb a kiválasztás is, így lerövidül a keresés folyamata, ami jelentős megtakarítást eredményez a munkaadónak.
Munkaerő-közvetítés esetén a munkavállalót a munkaadó saját állományba veszi, ő lesz a munkáltató és végzi munkaadó adminisztratív teendőit. A munkavállaló közvetlenül a munkaadótól kapja a fizetését, a munkaadó fizeti utána a munkabért terhelő adókat és járulékokat.


Munkaerő-kölcsönzés:

A munkaerő-kölcsönzés egy viszonylag új foglalkoztatási forma. Lényege, hogy a munkaadó nem veszi állományba a munkavállalót, hanem csak kölcsönzi egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégtől. Ebben az esetben a munkaerő-kölcsönző cég veszi állományba a munkavállalót és végzi a munkaadó adminisztratív teendőit, vagy szerződéses munkaviszonyt létesít a munkavállalóval, mint egyéni vállalkozóval. A tényleges munkavégzés természetesen a foglalkoztatást végző cégnél történik. A munkavállaló nem a munkaadótól, hanem a kölcsönző cégtől kapja a fizetését.

 

Bejelentkezés

Kiemelt állásajánlatok